lauantai 24. joulukuuta 2016

Matkailuvuosi 2016

Matkailuvuosi 2016 lähestyy loppuaan, ja tässä artikkelissa luon katsauksen mitä kaikkea on vuonna 2016 tapahtunut matkailun osalta ja mitä uusi matkailuvuosi 2017 tuo tullessaan.

Hoan Kiem Lake, Hanoi,Vietnam


Tilastonikkarina vuodesta 2016 voidaan todeta:
 • Uusia maita: Azerbaijan, Armenia, Kuuba, Marokko, Laos ja Vietnam. Tällä hetkellä olen käynyt 71 eri maassa. 
 • "Vanhoja maita": Portugali, Saksa (2 kertaa), Puola, Turkki, Liettua, Espanja, Ranska, Italia, Tsekki, Viro, Thaimaa (2 kertaa)
 • Matkailuvuorokausia: 84 vrk 
 • Lentomatkoja: 40 kpl, kilometrejä 86655km - 134 tuntia (5.6 päivää) lentokoneessa istumista. Tämä vuosi oli ennätys lentojen lukumäärän suhteen - Flightdiaryn mukaan
 • Uusia "lentokonetyyppejä", joissa on tullut matkustettua vuonna 2016 ei ollutkaan,mutta seuraavat lentoyhtiöt olivat uusia: TAP, AirBerlin, Norra, Air France, AirDolomiti, Vietnam Airlines ja Qatar Airways

Tässä vielä lyhyesti matkailuvuoden 2016 matkat:
 • Tammikuun alussa matkustin Portugaliin viikoksi : Kohteina Lissabon ja Evora
 • Helmikuun alussa matkustin Saksaan, jolloin kävin ensimmäistä kertaa Berliinissä ja entisen DDR:n eli Itä-Saksan aluella automatkalla. Itä-Saksan puoli eroaa vielä tänä päivänkin aika paljon Länsi-Saksasta. Kävin myös Görlitzistä käsin Puolassa. 
 • Pääsiäisenä matkustin uudelle suosikkialueelle - Kaukasukselle, ja nyt kohteena oli öljyllä rikastunut Azerbaijan. Paluumatkalla kävin "pakollisella pysähdyksellä" Turkin Istanbulissa, koska lentoyhtiö oli muuttanut aikatauluja.
 • Vappua kävin viettämässä Vilnassa ja myöhemmin toukokuussa pyörähdin Barcelonassa työmatkalla, jolloin pääsin myös tutustumaan Cava eli kuohuviinitiloihin.
 • Kesäloman aloitin tänä vuonna hieman aiemmin, eli kesäkuun toisella viikolla. Kesäloman suunnitelmat tuli tehtyä aika nopeasti toukokuun lopussa, ja siitä kirjoitinkin Kaukasukselta Karibialle artikkelin. Ensin tein omatoimisen maasturimatkan Armeniaan, jonka jälkeen lennähdin pariksi viikoksi Kuubaan - ja loppuloman vietin Sisiliassa. Kun kartalta katsoo näitä kesäloman kohteita, niin olivat aika kaukana toisistaan - mutta matkustus näiden maiden välillä ei tuntunut kovinkaan pitkältä (paitsi paluulento Kuubasta Suomeen).
 • Elokuun lopussa matkustin kolmeksi päiväksi Tsekkeihin, jossa kävin Cesky Krumlovissa. 
 • Lokakuussa matkustin ensimmäistä kertaa Afrikan mantereelle, kun kävin Marokossa Casablancassa, Meknesissä ja Rabatissa.
 • Marras-joulukuussa tein noin kolmen viikon matkan Kaakkois-Aasiaan, ns. Fantti-matkan, jolloin kävin LaosissaVietnamissa ja Thaimaassa. Tämä matka oli vuoden "talvilomamatka" - halusin pois synkästä Suomesta aurinkoon ja lämpöön. 
Vuosi 2016 oli siis matkailun osalta "matkailun täyteinen" - ja matkoja tuli varattua sitä mukaan kun löysin netistä erittäin hyviä lentotarjouksia. Tänä vuonna monilla lentoyhtiöllä on mielestäni ollut vuosiin erittäin hyviä ja edullisia lentotarjouksia täältä Suomesta maailmalle. Esimerkiksi Kaakkois-Aasin matkan lennot Helsingistä Bangkokiin maksoivat noin 400 euroa, ja lennot Marokkoon noin 200 euroa. Myös Kuuban lennot sain mielestäni edullisesti - 500 euroa -- ja tämä kohde tuli varattua oikeastaan heti kun Air Francen tarjoukset tulivat nettiin.

Mekong river, Luang Prabang, Laos


Vuoden 2017 matkasuunnittelut on jo käynnistetty - ja muutamia matkoja on jo varattu lähitulevaisuuteen. Tammikuussa olevat Matkamessut kuuluvat myös ohjelmaan, jolloin voi käydä tutustumassa mahdollisiin uusiin matkakohteisiin.
 • Tammikuun puolessa välissä matkustan Euroopan suosikkikaupunkiin Prahaan viikonlopuksi ja  tammikuun lopussa matkustan Israeliin (Tel Aviv ja Jerusalem). Molemmat matkoista tuli varattua oikeastaan halpojen lentolippujen vuoksi, tosin Praha on niin mukava kaupunki että siellä voisi käydä useamminkin. 
 • Helmikuussa matkustan pariksi päiväksi Lappiin Muonioon - tiedossa on tehokkailla autoilla jäärata-ajoa Audin Winter Ice-Experience tilaisuudessa. 
Muita matkoja vuodelle 2017 ei ole vielä varattu, mutta suunnitelmia on jo tehty - tarkoituksena olisi matkustaa Keski-Aasiaan (Kazakstan, Kirgistan, Uzbekistan,..) - jossa haaveena olisi tehdä omatoiminen maasturimatka Silkkitien maisemissa. Toinen mahdollinen kohde olisi Keski-Amerikan maat. Talviloman suhteen olen jo miettinyt myös ensi vuonna marras-joulukuuta, ja tällöin kohteena mahdollisesti Myanmar (ex-Burma) tai Bhutan.  Toivottavasti Matkailuvuodesta 2017 tulisi yhtä kiinnostava ja mielenkiintoinen kuin nyt päättyvä vuosi 2016.Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat  Travellover ja Muru Mou -matkablogit. Myös postauksen kuvat ovat teeman mukaisesti omia Instagram-kuviani. Instagramista minut löytää nimellä reissujani


6 kommenttia:

 1. Onpas ollut vauhdikas matkavuosi! Etenkin tuo Armenia-Kuuba-Sisilia -kombo on astetta erikoisempi kesälomareissu, mutta varmasti sitäkin mielenkiintoisempi :) Antoisaa reissuvuotta 2017!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minulle loma on liikkumista paikasta toiseen, siis reissaamista. Olihan tuo Armenista Kuubaan siirtyminen hieman erikoinen, ja osittain hämmentävä koska maat ovat hyvin erilaisia. Tuli hieman perspektiiviä eri maiden kulttuurien välillä.

   Poista
 2. Paljon olet sinäkin ehtinyt vuoden aikana reissata. Mutta hei, mahtavaa että olet menossa Tel Aviviin. Se on minullakin listalla, saas nähdä toteutuuko reissu keväällä tai vaihtoehtoisesti syksyllä. Jään kuulolle TA postauksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogiin tulossa tammikuun lopussa juttuja Israelista - Tel Aviv (Jaffa) ja Jerusalem ovat paikkoja joissa käyn, ehkäpä myös Dead Sea.

   Poista
 3. Vautsi mitä reissuja! Monta mulle tuntematonta maata. Mullakin on tämän vuoden reissusuunnitelmat vielä täysin auki, mutta innolla jään seuraa mitä sä keksit! :)

  VastaaPoista
 4. No olihan matkavuosi sinullakin! Kunpa voisin itsekin vain napata halpoja tarjouksia ja mennä. Mutta nin vain haittaa työ matkustelua.

  Käytäthän seuraavalla kerralla osallistuessasi vain Instagramissa julkaistuja kuvia. Se kun on Instagram Travel Thursdayn nimenomainen idea. :)

  VastaaPoista