lauantai 28. tammikuuta 2017

Tel Aviv Jaffa

Israel - tuo tunteita herättävä maa ja sen kansat sekä lähialueiden konfliktit. Lähdin sitten minäkin tätä maata ja sen kansoja katsomaan. Tämä maa on 71. jossa olen käynyt. Vietän yhden päivän Jaffassa (kaksi yötä)  ja kaksi päivää Jerusalemissa. Lähdin tälle matkalle myös siksi että Finnair sattui myymään suoria lentoja Tel Aviviin suhteellisen edullisesti ja lentokin kesti vain neljä tuntia.Ensimmäinen "Toiviomatkan" (ei tämä sellainen ole) toive oli päästä passin tarkistuksesta nopeasti ohi, olihan passissa sellaisia leimoja joita täällä vähän oudoksutaan.. mutta kuinka ollakaan suoraan läpi ilman mitään kysymyksiä ja lopuksi vielä "Welcome to Israel". Täällä eivät lyö leimaa passiin vaan saat erillisen lapun jossa on tiedot. Saa nähdä mikä on meno kun poistuu maasta.


Toinen toive oli päästä nopeasti lentokentältä Jaffaan - taksilla. Sekin toive toteutui vähän turhankin nopeasti kun auton nopeusmittari näytti välillä 150km/h. Lopuksi kuljettaja yritti vedättää hintaa ihan älyttömäksi sapattiin vedoten - en maksanut kuin puolet. Eipä jäänyt paljoa vänkäämään tai juoksemaan perään. Hän oli töykeä, niin sitä saa mitä tilaa..

Parin yön majoitus on Margosa Hotellissa - lähellä vanhaa Jaffan kaupunkia jossa asuu paljon myös arabeja ja sen jotenkin näki tänään lauantaina - Israelin pyhäpäivänä, kun vain arabien kaupat ja ravintolat olivat auki. Muuten paikka oli todella hiljainen. Itse vanhakaupunki on hieno ja sijaitsee hienolla paikalla josta on hyvät näkymät Tel Aviviin jonne pääsee rantabulevardia kävellen noin 45 minuutissa.

Kävelin ehkäpä noin 4-5km rantaa pitkin, kunnes se "loppui" ja suuntasin itse keskikaupungille - joka oli todella hiljainen. Talojen arkkitehtuuria yritin tutkia - 20-30 luvun funkkistaloja, mutta myös älyttömästi rakennustyötä ja isojen hotellien rakentamista. Suoraan sanottuna en viihtynyt tässä paikassa, ja lisäksi mereltä puhaltava tuuli ja sade saivat sen tuntumaan vielä ikävämmältä.

Itse pidin paljon enemmän eteläisestä Tel Avivista ja Jaffasta, sen mitä nyt yhden päivän aikana ehtii näkemään ja kokemaan. Kadulla pystyy kävelemään ihan turvallisesti (kun ketään ei näkynyt missään) eikä arabien osassa ollut mitään kuumottavaa menoa.

Eli vinkkinä : suosittelen majoitusta Jaffassa - täällähän ne kuuluisat appelsiinitkin joskus laivattiin maailmalle vietäväksi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti