tiistai 4. heinäkuuta 2017

Dushanbe

Keski-Aasian matkan ensimmäinen kohde on Tadjikistanin pääkaupunki Dushanbe, joka sijaitsee 800 metrin korkeudella maan länsiosassa. Matkustin tänne Istanbulin kautta, Turkish Airlinesilla - erittäin hyvä yhtiö. Maan saapuminen oli ensimmäinen kokemus - passin tarkistus jonossa oltiin kaksi tuntia. Erittäin mielenkiintoinen kokemus seurata ei niin tehokasta asiakirjojen tarkistusta ja menoa ylipäätänsä. Onneksi sentään matkatavarat olivat saapuneet ja aamulla klo 7 päästiin hotelliin aamiaiselle ja nukkumaan muutamaksi tunniksi.






Iltapäivällä käytiin oppaan kanssa tutustumassa Dushanbe keskustaan. Nähtiin vallan monumentteja ja isoja aukioita. Maata johtaa edelleen vuonna 1994 "valittu" presidentti Emomali Rahmon, joka onnistui päättämään aiemmin vuonna 1992 alkaneen sisällissodan maassa. Häntä kohtaa näkyy kunnioitus kaikkialla. 



Itse Dushanben keskusta on yllättävän vehreä ja vihreä -  taustalla näkyy isoja vuoria sekä pohjoiseen että etelään päin. Kaupungin läpi virtaa iso Dushanbe joki. Ykstyiskohtana vielä mainittakoon että iltapäivästä meitä seurasi valtiollisen televisiokanavan kuvausryhmä ja reportteri - tekevät ohjelmaa turismista ja nyt päästään osaksi sitä - turisteja kun kaupungilla ei oikeastaan nähnyt. TV-ryhmä seurannee toimitaan vielä muutaman päivän - pääseköhön tässä vielä julkkiksen osaan Tadjikistanissa. 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti