tiistai 4. heinäkuuta 2017

Hissar ja basaaria

Aamusta suunnattiin autolla 30km Dushanbe länteen Hissarin linnoituksille, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Paikalla on ollut Buharan kuninkaan linna ja koraanikouluja. Itse linnoituksesta on alkuperäisenä säilynyt vain pääportti, muu osa on tuhotunut venäläisten bolsevikkien hyökkäyksen tuloksena. Koraanikoulu on nykyään museo, johon kerätty kaikenlaista tavaraa ja rompetta mitä seudulta on löytynyt. Itse laakso on erittäin vehreää viljelysseutua (mm puuvillapeltoja) - matkalla pysähdyttiin myös ihmettelemään vesimelonin muotoista teehuonetta.

Kuvia basaarista:Hissarin aluetta:Puuvillapeltoa..


Puuvillan kukka:


Teehuone:Hissarin jälkeen palattiin Dushanbeen jossa käytiin paikallisella basaarilla ihmettelemässä menoa : mausteita, hedelmiä, vihanneksia, lihaa jne jne.Ei kovin suuri paikka, mutta tarpeeksi eksoottinen kuitenkin. Tämän jälkeen olikin lounas "Hattu" nimisessä ravintolassa, jonka jälkeen kaarsimme takaisin palatsialueelle tutustuen Tadjikistanin Kansallismuseoon jonka arkkitehtuuri oli aika mielenkiintoinen - sementtimyllyä muistutti.
Seuraavaksi matka jatkuu Pamirin vuoristoalueelle.. kohti Afganistanin rajaa presidentti Rahmaninov toivottaessa hyvää matkaa...

Isä Rahmon -- 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti