lauantai 15. heinäkuuta 2017

Kirgistanin ensitunnelmat

Tadjikistanin rajalta matka jatkui Sary Tash nimiseen kylään, jossa majoitus olisi perinteisessä kirgiisitalossa ja ruokailut tapahtuivat pihalla olevassa jurtassa. Se mikä hämmästytti kovasti oli Kirgistanin vehreys ja vihreys verrattuna Tadjikistanin ja teiden erinomainen kunto. Eritysesti vuoriston yli kulkeva Pamir highway M41 oli lähes täysin sileää asfalttia - jopa parempi kuin Suomen pääteillä.

Sary Tashista matkustettiin neljä tuntia Osh kaupunkiin, jossa käytiin pikaisesti katsomassa basaari ja Unescon kohteisiin kuuluva Suleiman Too vuori. Seuraavana päivänä oli lyhyt, mutta turbulenttinen ja heittelevä lento Bishkekiin, Kirgistanin pääkaupunkiin. Kaupunkiin johtava tie oli jälleen erittäin hyvä ja kaupunkikuva muutenkin erittäin siisti. Illan aikana ehdin katsomaan paikalliset hallintorakennukset ja Setä Leninin patsaan.

Tänään matka jatkui sitten Issyk-Kul järven (170km pitkä, 40km leveä, ja erittäin syvä) Pohjoisranta pitkin kohti Karakolia. Matkalla pysähdyttiin katsomaan Cholpon-Ata kaupungin lähellä olevia petrogyyfejä eli kalliopiirroksia. Kävin myös Oruktun kylässä olevissa kuumissa lähtiessä uimassa. 

Seuraavassa kuvia kolmen ensimmäisen Kirgistanin päivän osalta.

Kuvia Alay laaksosta:

Osh:


Bishkek:Matkalla Karakoliin:


Olin varannut etukäteen viiden päivän ja neljän yön paketin Karakolissa toimivalta Kyrgyz Tours nimiseltä pieneltä matkatoimistolta, joka osoittautui todella hyväksi paketiksi. Heidän kautta sai varattua pakettiin ("kyrgyzstan-express”-tour ) kuuluvat kuljetukset, majoitukset ja opastukset. Kyseessä on pieni perheyritys, ja tällä kertaa oppaana oli Kasidin, joka toimii pääsääntöisesti hiihto- ja hiihtovaellusoppaana Karakolin alueella.

Sain käsityksen siitä, että Kirgistanin hiihtoskene on nousemassa ja erityisesti hiihtovaellukset ja HeliSki ovat suosittuja Karakolin alueella erityisesti Pohjois-Amerikkalaisten turistien myötä.

Lisätietoja:
So Karakol ski base http://www.karakol-ski.kg/
40 Tribes backountry skiing  http://40tribesbackcountry.com/
and Kyrgys-Tours Skiing:  http://kyrgyz-tours.info/adventures/skiing-splitboardingEi kommentteja:

Lähetä kommentti