tiistai 28. marraskuuta 2017

Ayeyarwady joella

Baganin toisen päivän iltapäivällä, kun olin palannut Mt,Popa vuorelta, päätin lähteä Myanmarin isoimmalle joelle Ayeyarwadylle katsomaan auringonlaskua. Joki on erittäin tärkeä Myanmarissa ja sitä pitkin pääsee Yangonista aina Ylös pohjoiseen Baganin ja Mandalayn kaupunkien ohitse. Liikenne joella on siis erittäin vilkasta. 

Lukuisat toimistot tarjoavat risteilyltä joella aina perus veneistä luksus laivoihin. Itse hommasin matkan suosikkiravintolani (Taw Win) pitäjän kautta, joka tarjosi kyydin Old Baganin ”risteilykeskukseen” ja takaisin. Risteilyn hinnan kanssa kannattaa olla tarkkana - itse maksoin noin 10 euroa jolla sain tunniksi oman isomman veneen. Kovempiakin hintoja siellä pyydetään - 20 euroakin. Halvemmalla olisi päässyt jos olisi mennyt shared veneellä mutta halusin oman koska tällöin oli oma rauha. 

Veneet ajavat keskelle jokea ja pari kymmentä minuuttia ennen auringonlaskua pysähtyvät ja sammuttivat moottorit. Tämän jälkeen tehtäväksi jäi vain katsella auringonlaskua ja napsia kuvia. Kun palasin satamaan kävin vielä muutamalla temppelillä katsomassa pimentyvää Bagania. Edeltävänä päivänä olin jo käynyt katsomassa auringonlaskun erään temppelin huipulta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti