tiistai 28. marraskuuta 2017

Bagan - tuhansia temppeleitä

Myanmarin tärkein nähtävyys on Bagan, entisen kuningaskunnan pääkaupunki 1000-1200 luvulta jossa on ollut lähemmäs 4000 temppeliä. Nykyään näitä on jäljellä enää pari tuhatta,mutta siinäkin määrässä riittää nähtävää. Lensin ajansäästöstä suoraan Baganiin Mandalaysta jonne on useita lentoja päivässä -hinta noin 120€ ja useat lentoyhtiöt operoivat turistikohteiden väliä yleensä ATR72 koneella. Itse lensin Air KBZ yhtiöllä, ja sain oikein käsin kirjoitetut lentoliput. Itse lento oli mukava ja kesti vain 25 minuuttia. Baganiin pääsee myös autolla 3-4 tunnissa tai veneellä noin 10 tuntia.

Baganissa olin varannut majoituksen pienestä Motel Zein paikasta, jossa oli eritttäin ystävällinen henkilökunta ja huoneet super siistejä. Suosittelen!
Olin myös varannut One Bagan Tours Yhtiöltä oppaan kahdeksi päiväksi kuljettajineen, koska näin saisin mahdollisimman paljon irti kohteesta eikä aikaa menisi opaskirjojen lukuun saati paikkojen etsimiseen. Pystyin myös räätälöimään matkan itse siten miten halusin, ja samalla tuli keskusteltua oppaan kanssa erinäisistä asioista joita minua Myanmarissa kiinnosti.

Ensimmäinen päivä olikin aamusta iltaan temppeleissä kiertelyä ja sainkin rauhassa kiertää niitä siten että turistilaumat eivät (niitä oli PALJON) häirinneet menoa. Osa temppeleistä oli pahasti vaurioituneet pari vuotta sitten maanjäristyksen yhteydessä eivätkä turistit (virallisesti.. rahalla kylläkin..) päässeet kiipeilemään ihan kaikkialla. Kolmesta neljään temppeliä on jätetty avoimeksi missä sai vapaasti kiipeillä. En tässä kohtaa lähde kirjoittamaan jokaisen temppelin historiaa auki koska kaikki löytyy netistä. Isoimmat temppelit olivat toki suosituimpia mutta hieman pienemmissä sai kulkea ihan itsekseen ilman hälyä ja tungosta.

Seuraavassa muutamia kuvia - osa temppelien stupista oli koristeltu kullalla, osa oli taas pelkästään tiilillä päällystettyjä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti