sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Mandalay - temppeleitä ja auringonlaskua

Terveiset Myanmarin entisestä pääkaupungista, vanhasta kuninkaallisen valtion pääkaupungista. Tämä on luettelossa 75.maa, jossa olen käynyt. Matkaa sai tehdä toivin Helsingistä josta aluksi lensin Qatarin Dohaan mukavalla Dreamliner 787-8 koneella, jossa oli suomalainen lentokapteeni. Lento kesti hyvässä myötätuulessa noin viisi tuntia, jonka jälkeen oli parin tunnin odotus ja jatkolento Qatarin Airbus A380 super-jumbolla Bangkokiin. Onnistuin saamaan paikan aivan koneen etuosasta (rivi 41), ja olipahan hiljaista matkantekoa. Bangkokiin saavuin lauantaina klo 13, josta otin S1 bussin suoraan turistigettoon eli lähelle Khao San Roadia jossa majoituin tutussa Tara Place hotellissa. Bussimatka kesti lähes puolitoista tuntia mutta maksoi vain 60 bathia. Suosittelen.

mandalay palace


Bangkokissa ilta meni aikaeroon ja lämpöön totuteltaessa ja aamusta suuntaisin Don Muengin kentälle, josta oli suora Air Asian lento Myanmarin Mandalayihin. Matka keskustaan taksilla kesti noin tunnin, ja maksoi 15000 kyatia (9 dollaria). Hotellissa (Bang King Hotel) kävin nopeasti heittämsssä tavarat, jonka jälkeen otin taksin koko illaksi ja lähdin tutustumaan Mandalayn nähtävyyksiin. Kaupunkikuva on hieman nuhjuinen mutta täynnä elämää, mopoja ja kaaosta. Mandalay palace olikin mukavan hiljainen paikka kävellä pienellä turistialueella, itse alue on noin 3*3 km kokoinen. Alueelta löytyy puusta rakennettuja temppeleitä ja torneja.

Seuraavaksi vuorossa olivat Shwenandaw luostari, joka on rakennettu kokonaan tiikistä ja sisältää upeita puukoristuksia. Täältä kävelin läheiselle Atumashin temppeliin ja edelleen Sandamuni temppeliin jossa oli noin 1700 pientä (3x3 metriä korkeus noin 7m) pagodaa, joiden sisällä oli Buddhan kirjotuksista oleva iso kivi.. on siinä saanut tehdä työtä..

Ilta alkoi pimentyä ja suuntaisin matkan Mandalay Hilliin, jossa alkoi olemaan aikamoinen kuhina auringonlaskun aikaan kun satoja ihmisiä tuli katsomaan sitä.. aika upea auringonlasku olikin helteisen päivän päätteksi.. lopuksi vielä alkavaa temppeli ähkyä täydensin käymällä vielä yhdessä temppelissä - joka oli upeasti valaistu illalla. Nimeä en nyt enää muista... alkoi jetlag ja aikaero väsyttämään tässä kohtaa. 

Jatkan matkaa seuraavaksi temppeliähkyjen lähteelle eli Baganiin. Palaan myöhemmin vielä pariksi päiväksi Mandalayihin.

Kuvia MandalaystaEi kommentteja:

Lähetä kommentti