lauantai 9. joulukuuta 2017

Ko Lanta ja Ao Nang

Palasin kuuden päivän Myanmarin matkan jälkeen takasin Thaimaaseen, josta lensin Bangkokista Krabille Bangkok Airways lentoyhtiöllä. Lentoyhtiö mainostaa olevansa Boutique lentoyhtiö joka lähinnä näkyy siinä,että sillä on jokaisella kentällä oma lounge, jossa on tarjolla pientä syötävää ja juotavaa (ei alkoholia). Lento Krabille kesti noin puolitoista tuntia, ja perillä odotti kaatosade.. tarkoituksena oli viettää viisi rantalomapäivää auringossa mutta sadekausi tuntui vielä jatkuvan. 

Krabin lentoasemalta suuntasin Ko Lantan saarelle, jonne on noin kahden tunnin matka. Olin varannut kolmen yön majoituksen Relax Beachilla, olevasta Lazy Days Bungalows nimestä paikasta. Ko Lantan saarella huomaa, että se on todellakin ”ruotsalainen saari”, joka puolella Ruotsin lippuja ja monet ruotsalaiset ovat tänne investoineet majotuksissa ja ravintoloissa edeltävän tsunamin jälkeen. Vaikka vielä ei ollutkaan sesonki niin ruotsalaisia oli todella paljon jo lomalla tällä suhteellisen rauhallisella saarella, jossa paikalliset ovat muslimeita. Lähinnä tämä näkyi siten, että tietyistä kaupoista ei saanut alkoholia ja joissakin ravintoloista se puuttui listalta - mutta kysymällä kylmä Chang olut kumminkin jostain löytyi.

Toisena Ko Lantan päivänä (aurinko paistoi!) suuntasin saaren pohjoisosaan Salangin kylään, josta käsin kävelin takaisin kolmen rannan kautta (noin 10km) takaisin Relax beachille. Rannat olivat lähes autiot eikä kaupustelijoita näkynyt missään. Pohjoisin ranta oli paras paikka käydä uimassa, koska ranta oli erittäin tyyni ka hiekka erittäin hienoa. Matkalla löytyy paljon ravintoloita, mm hyvä Thai CAT ravintola, jossa (valitettavasti) kuuli ”Terve, terve...” huutoja ilman että oli sanonut sanaakaan - tunnistavat kyllä kasvon piirteistä mistä oltiin. Ruoka oli hyvää ja henkilökunta tehokasta.. Vinkkinä voidaan todeta, että Lazy Days ravintola oli yksi saaren parhaimmista ja suosituimmista paikoista ja siinä tuli käytyä useamminkin kerran kun mökistä oli matkaa vain kymmenen metriä...

Kolmantena päivänä piti lähteä käymään saaren itäpuolella, mutta vesisade muutti suunnitelmat jotenka tein taas useamman kilometrin rantakävelyn lämpimässä vesisateessa ja muuten vaan lepäilin rannoilla ja nautin olosta.

Neljäntenä päivänä matkustin Ao Nangiin, joka tuntui todella ruuhkaiselta ja kiireiseltä Ko Lantan jälkeen - vesisade jatkui täälläkin, mutta pääsin nauttimaan auringosta juuri sopivasti Raileys rannoilla joihin pääsee vain veneellä (200 bath Meno-paluu). Kävin kaikilla eri rannoilla, joista eteläisin on ehkäpä se upein. Suosittelen tätä paikkaa vaikkapa yhden päivän kohteeksi Ao Nangista tai Krabi townista käsin. Ao Nang on muuten aivan turistipaikka, josta löytyy jopa suomalainen ravintola ja muutenkin riittää huutelijoita ja räätäleitä.. no, tulipan nähtyä tämäkin paikka. Jollekin tämä sopii aivan varmasti, mutta minulle ei .. no, täytyy tunnustaa että join (kalliin) lonkeron kun sitä siellä myytiin..

Krabilta palasin vielä päiväksi Bangkokiin, jossa kävin Red Sky baarissa illalla ihailemassa Bangkokin valoja.. hieno paikka Red Sky, mutta Erittäin Kallis, varsinkin Mumm Champagne baari.. 3 kommenttia:

 1. Mäkin tykkäsin Lantasta aikanaan kun käytiin (olisiko ollut kuutisen vuotta sitten). Onhan siellä toki matkailijoita, mutta missäpä ei olisi, ja ei Lanta tosiaan mikään pahimman pään turistirysä ole. Siellä on rauhallisia kolkkia ja rentoa menoa. Tuli vähän ikävä nyt Thaimaahan tätä lukiessa. :) Ao Nangissa puolestaan turistimeininki oli jo silloin ihan eri tasolla. Mua se ei silloin niin kauheasti haitannut, koska pidettiin Ao Nangia lähinnä tukikohtana saariretkille. Ao Nangissa olikin mielestäni parasta se, että sieltä pääsee tosi monille upeille saarille aika helposti ja nopeasti, ja snorklausvedet ovat upeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ao Nangista olisi päässyt tosiaan upeille (ruuhkaisille) saarille, mutta sadekausi jatkui vielä - ja tästä syystä kävin vain Raileys rannoilla. Thaimaa on upea ja helppo kohde Kaakkois-Aasiassa, sitä ei käy kieltäminen - ja se tosiaan näkyy katukuvassa. Matkustus Thaimaahan on nykyisin niin helppoja ja jopa "halpaa" - erityisesti Qatar Airwaysilla. Sain economy-luokan lennot 360€, Bangkokiiin ja business-luokkaa myydään alle 1000€.

   Poista
  2. Ai katos, tosi halvat lennot olet tosiaan saanut! Tuo on ihan totta, että nuo lähisaaret ovat melko ruuhkaisia. Snorklausretkillä sillä nyt ei ehkä niin hirveästi ole mun mielestä väliä, koska sama veneellinen jengiä siinä on koko ajan joka tapauksessa mukana, jos ei sitten varaa yksityistä reissua. Vedessä saa sentään olla suht rauhassa joka tapauksessa. :)

   Poista