sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Qatar - stopover kohde

Palasin Thaimaasta Suomeen Qatar Airwaysilla, ja Dohassa oli tiedossa 20 tunnin vaihtoaika ennen Helsingin lentoa. Syksyllä Qatar oli helpottanut viisumisäädöksiä ja 80 maan kansalaiset saivat Visa On Arrivalin ilmaiseksi kolme kuukauden oleskelua varten. Tämän lisäksi Discover Qatar ohjelma tarjoaa ainakin tällä hetkellä ilmaisen majoituksen yhdeksi vuorokaudeksi tai kahdeksi hintaa sata dollaria. Päätin hyödyntää ensimmäisen vaihtoehdon ja olikin varannut viiden tähden hotellista huoneen.

Saapumisen yhdessä Dohaan taisi koneesta 99% siirtyä suoraan odottamaan jatkolentojen lähtöjä ja suuntasin itse Dohan kentän Immigratioon. Ei ollut kuin intialaisia jonossa, muita länkkäreitä ei näkynyt. Jonotin hetken ja pääsin tuimailmeisen virkailijan syyniin. Kyseli muutamia kysymyksiä ja vaati nähdä hotellin varauksen, katse kameraan ja leima passiin. Kentältä suuntasin Karwa taksilla (nimi naurattaa vieläkin) Dohan ”vanhaan kaupunkiin”, jossa majoitus oli Souq waqif Boutique hotellissa, jossa on useampia ns historiallisia hotelleja souqin alueella. Sain huoneen El Bibba hotellissa, jossa riitti pokkurointia ja Yes, Sir meininkiä ja sain vielä upgraden isoon 40 neliön sviittiin.. Eikä niitä turisteja näkynyt vieläkään missään..

Vietin iltapäivän ja illan oikeastaan vain Souq waqifin ja läheisen rantakadun varrella, ja illalla alkoi näkymään paikallisia enemmän kun saapuivat öky-maastureilla paikalle. Ja näin muutaman turistin.. mutta se mikä kiinnitti huomion oli vierastyöläisten määrä. Intialaiset ajoivat taksia ja Filippiinit tarjoilivat ravintoloissa ja afrikkalaisia oli vartiomiehinä.. tämä maa todellakin toimii vierastyöläisten voimalla. 

Souq wafiq on suhteellisen nopeasti kävelty ympäri, mutta kannattaa käydä katsomassa Falcon Souqia eli haukkojen myyntiin keskittynyttä myyntipaikkaa, missä on myös haukka sairaala. Souqista löytyy myös paljon ravintoloita - alkoholia ei niistä saa, mutta erinomaisia mocktaileja kylläkin. Rantakadun varrella oli tarjolla paljon veneitä, joilla olisi päässyt purjehtimaan Dohan edustalle. Muuten Dohassa liikkuminen jalkaisia on tehty vähän hankalaksi,mutta Karwalla pääsee paikasta toiseen suhteellisen edullisesti ja ne käyttävät oikeasti mittareita.

En suoraan sanottuna pitänyt Dohasta paljoakaan, mutta siellä oli ihan hyvä yöpyä luksushotellissa (ilmaiseksi!!) ja ihmetellä mitä öljyrahoilla saa ja Lexuksella pääsee. Qatar Airways voin suositella varauksetta erityisesti kattavan verkoston ja hyvien uusien koneiden ja erinomaisen palvelun suhteen. Maksoin Bangkokin lennoista 360€ ja paluussa olisin päässyt business luokkaan 400 eurolla, business luokan Meno-paluu lippuja saa noin 1000 eurolla.
Lisäksi kannattaa hyödyntää tuo majoitus jos on pidempi vaihtoaika.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti