sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Cape Point ja Pingviinit

Kaukaupungista suuntasin autolla kuuluisalle Chapman’s Peak Drivelle, joka on tehty Kapin niemimaan länsirinteille. Kyseessä on maksullinen tie, mutta suosittelen sen ajamista ennen kuin suuntaat kohti Cape Pointia eli Hyväntoivonnimen kärkeä. Matka niemelle kestää noin tunnin ruuhkasta riippuen, ja noin 10km ennen Cape Pointia on kansallispuiston raja, jossa joutuu maksamaan pääsystä alueelle noin 10€ per henkilö. Ensiksi kannattaa ajaa Cape Pointiin, jossa on kuuluisa punainen majakka. Parkkipaikalta pääsee joko funilarilla ylös ja kävellen - noin 15 minuuttia ylämäkeen, samalla voi kuvata oikealla näkyvää niemekettä jossa on se ”kuuluisa turistien kansoittama kyltti”. Parhaat kuvat saat kumminkin jatkamalla majakalta vielä noin 15 minuuttia eteenpäin, jolloin polku menee kapean kannaksen yli ja pääset kuvaamaan itse niemenkärjen, jossa on pieni valkoinen majakka, täällä sai olla ihan rauhassa ja katsoa kuinka isot vesimassat iskeytyivät kallioseinämiin.

Cape Point - pieni valkoinen majakka
Cape of Good Hope - niemekkeen takana on se kuuluisa kylttiCape Pointista pääsee kävelemään sille kuuluisalle kyltille hyvin opastettuja polkua pitkin, noin 45 minuuttia suunta, mutta itse ajoin kyltin luo autolla. Sanotaan että kyllä oli huomattavan erilainen kohde, mitä käsitellyt kuvat antavat ymmärtää. Hirveä jono turreja jonotti saadakseen kuvan pienestä puisesta kyltistä. Tulipan käytyä..

kuuluisa kyltti
Se "kuuluisa kyltti"Seuraavan yön olin Simon’s townissa B&B majoituksessa. Tämä kylä on kuuluisa Afrikan pingviineistä, ja niitä pääsee katsomaan lähietäisyydeltä turistilaumojen keskeltä. Kovin olivat sympaattisia lintuja ja vietin aikaa paikalla ehkäpä puolitoista tuntia.

Simom's Townin pingviinit rannalla

Perheonnea - vanhemmat ja muna2 kommenttia:

  1. Pingviinit on kyllä vekkuleita kavereita. Olisi hienoa nähdä niitä muuallakin kuin Bangkokin aqariumissa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan. Muuten näitä luonnonvaraisia eläimiä pitäisi lähteä katsomaan etelämantereelle tai Uuden-Seelantiin..

      Poista