maanantai 30. huhtikuuta 2018

Garden Route ja Little Karoon

Mossel Baysta alkaa varsinainen Garden Route, joka jatkuu rannikkoa myötäillen aina Port Elizabethiin asti. Itse ajoin noin 150km matkan Plettenberg Bayihin. Matkalla on paljon pieniä kaupunkeja, jotka ovat kuin turisteille tehtyjä: Boutique liikkeitä, ravintoloita, eritasoisia majoituksia ja paljon aktiviteetteja (aina valkohaisukelluksesta hiekkadyyneillä ajoon). Rannan ja taustalla olevien vuorien väliin on muodostunut laguuneita, ja meren rannalla on kymmenien kilometrien pituiset hiekkarannat.


Plettenberg Bay

Yövyin yhdessä Afrikan parhaimmassa majoituksessa Hunters Country Housessa, jossa palvelu oli huippuluokkaa. Alueella on myös Tsala niminen majoitus, missä luksustalot on rakennettu paalujen varaan siten, että majoitus on puiden latvojen yläpuolella. Kävin syömässä Tsalassa, mutta yövyin perinteisessä noin 40 neliön sviitissä. Paikalla ei ollut kuin muutama henkilö, selvästi offseason aikaa - joten palvelu oli sen mukaista. Huomattavaa on se, että paikalla on tiukka vartiointi ja auto/matkustajat piti rekisteröidä tarkasti mennessä ja tullessa. 

Tsala - ravintolaSeuraavana päivänä jatkoin matkaa kohti Pientä Karoota, joka sijaitsee Tsisikamavuorten pohjoispuolella, ja hyvin kuivaa tasankoa. Matkareitti meni tietä R339 pitkin, joka muuttui ensimmäisten kilometrien jälkeen oikeaksi kunnon soratieksi. Maisemat olivat kyllä upeat mutta kovin paljon niitä ei ajaessa voinut katsella, kun piti väistellä kuoppia ja terävien kivien ylitystä - matkaa oli vain 68km mutta siihen meni yli kaksi tuntia. Maastoauto olisi ollut parempi vaihtoehto kun hiekka ja sora pölisi kuoppaisella tiellä.

R399 - vuoristotielläLittle Karoon kuuluisa strutseistaan ja niitä alkoi näkymään tarhattuna useissa paikoissa ja strustiratsastusta mainostettiin monella tilalla. Punaiset tasangot muistuttivat hieman Australian keskustaa. Tiet täällä ovat pitkiä ja suoria, nopeusrajoitus 120km/h. Lopulta saavuin Calitzdorp nimiseen kylään, josta tuli mieleen Mad Max elokuva. R62 halkoo kaupunginraittia ja muutama omalaatuinen pub tai ravintola. Kylän laitamilta löytyi myös useampi viinitila - alue on kuuluisa port viinistä. Viinilasin hinta oli 2€, pullon 4.5€. Yövyin Port Wien House majatalossa, joka oli olkikattoinen rakennus vuodelta 1830.

Punainen maa - Little Karoon aluetta

Vuokra Toyota Quest (Crorolla) Little Karoon alueellaEi kommentteja:

Lähetä kommentti