torstai 19. huhtikuuta 2018

Kohti Etelä-Afrikkaa

Tämän vuoden ensimmäinen pidempi matka suuntautuu lähemmässä 10000km päähän Suomesta - Afrikan eteläkärkeen - Etelä-Afrikkaan. Ostin lennot jo viime vuoden marraskuussa kun Ethiopian Airlines tarjosi lentoja Tukholmasta Addis Abeban kautta Kapkaupunkiin hintaan 365€. Katsoin että hinta on erittäin hyvä, koska normaalisti liput ovat noin 500-700 euroa. Tukholmaan lennän Helsingistä - Finnairin edullisilla 60€ lennoilla. Lennot Ethiopian Airlinesilla ovat Boeing 787-8 Dreamliner ja 777-200LR koneilla. Business upgradeakin tarjottiin -- hintaa 400€ per legi, mutta siitä olisi tullut hieman isompi kustannus kahden hengen lennoille (3200€) - joten jätin se käyttämättä..

Kakku seuraavan matkan mukaan

Etelä-Afrikassa vietän kahdeksan kokonaista päivää, joista kolme ensimmäistä vietä Kapkaupungissa tutustuen päänähtävyyksiin (Pöytävuori, Bo Kaapin ja Waterfrontiin) ja nauttien Afrikan syksystä, ja mahdollisesti käyden myös Kirstenboschin puutarhaan.

Kapkaupungista vuokraan auton, jolla suuntaa aluksi Cape of Good Hope:een (Hyväntoivonniemi) ja Simon's Towniin yhdeksi päiväksi - paikalla pitäisi olla myös pingviinejä. Simon's Townista matka jatkuu itään kohti Garden Routea - ja matkalla Mossel Bayihin olisi tarkoitus käydä myös Afrikan mantereen eteläisemmässä kohteessa - Cape Agulha, joka sijaitsee noin 150km Kapkaupungista itäkaakkoon. Mossel Bayssa vietetään seuraava yö.

Mossel Baysta matka jatkuu Garden Routea ja rannikkoa pitkin Plettenberg Bayihin, jossa yövyn suhteellisen erikoisessa majoituksessa. Lähistöllä olisi myös jotain "puisto-safareja". Plettebergista suuntaan kohti pohjoista Garden Route National Parkin läpi kohti tietä R62 - joka tunnetaan myös "viinitien nimellä" - koska sen varrella on lukuisia viinitiloja, ja seuraava yöpyminen onkin portviineistä kuuluissa Calitzdorpin kaupungissa, majatalossa joka useita satoja vuosia vanha ja edelleen tuottaa portviiniä. Calitzdropista matka jatkuu Stellenboschiin, joka on yksi isompi viinitilojen keskittymä Kapkaupungin lähellä. Toivottavasti pääsen maistamaan vuoden 2018 ensimmäistä satoa - onhan nyt Etelä-Afrikassa parhaillaan syksy ja sadonkorjuu menossa.

Krugerissa käynti olisi vaatinut toisen viikon, eli tällä kertaa tutustutaan Länsi-Kapmaahan ja Garden Routen maisemiin.

Majoituksissa suosin pieniä Bed&Breakfast tyylisiä majoituksia (hinta noin 90€/yö/2hlö sis. aamiaisen), ja auton sain vuokrattua Hertziltä viideksi päiväksi noin 100 euron hintaan.

Seuraavassa on vielä matkareittini:Kiitos jo tässä kohtaa muille blogeille joista on saanut vinkkejä Etelä-Afrikan kohteista. Mikäli sinulla on jotain "must-see" kohteita erityisesti tuon reitin varrelta niin kuuluisin niistä mielellään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti