maanantai 30. huhtikuuta 2018

Route 62 - viinitie

Etelä-Afrikan route 62 tie yrittää matkia kuuluisimpaan Route 66 tietä USA:ssa. Tämä tie on toki huomattavasti lyhyempi mutta viinien ystävien must kohde. Tiellä ja edelleen WineWalley alueella sijaitsevat kaikki tärkeimmät viinien tuottajat, jotka jokainen mainostaa Wine Tastingia, joko ilmaiseksi tai pientä korvausta vastaan. Olin täällä(kin) kertaa auton ratissa, jotenka ajoin parin pysähdyksen vedolla Calitzdorpista Stellenboschin, joka on alueen viinipääkaupunki. Onneksi kaupungista löytyi myös paikkoja missä maistella eri tilojen tuotteita. Päiväksi sattui syksyinen lauantai ja kaupunki oli täynnä viinituristeja nauttimassa syksyisen aurinkoisesta säästä ja hyvistä viineistä. Tänne kannattaa myös tulla, jos on vain Kapkaupungissa koska matkaa on noin 40km kaupungin keskustasta.

Kävin illalla syömässä Fat Butcher nimisessä ravintolassa - erinomaisia pihvejä ja hyvä pihvien esittely. Myös viinit erinomaisia - voin suositella.Route 62 - pysähdyspaikka
Mostagu

Stellenbosch - upeita taloja 1800-luvlta

Calitzdorp


5 kommenttia:

 1. Tämähän kuulostaa houkuttelevalta! Etelä-Afrikka on mulle (ainakin vielä) sen verran tuntematon, että en ollut tästä reitistä kuullutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hauska ajaa tietä pitkin, ja kun nyt keväällä oli "tutustunut" Etelä-Afrikkalaisiin viineihin, niin totesi "ai -- tuolla on tuo Robertson, ja tuolla tuo Nederburg " jne. Olisi vaan pitänyt olla pidempään tuolla R62 reitillä.

   Poista
 2. Hei, Ollaan menossa viinireitille marraskuussa. Löytyykö tiloilta helposti majoitusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelisin varaamaan majoituksen etukäteen, koska tällöin (marraskuu) alkaa Etelä-Afrikassa sesonkiaika ("Suomen toukokuu-kesäkuu") - mikäli teillä on jo suunnitelmat/ajankohdat selvillä. Ainakin nyt keväällä ("Etelä-Afrikan syksy") majoitusta löytyi. Varasin majoitukset booking.com sivuston kautta noin viisi kuukautta ennen matkaa kun matkasuunnitelma oli tehty.

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta. Olemme 9 päivää perillä ja meillä on aika sama suunnitelma, kuin sinulla. Olen jo varannut kolme yötä Kapkaupunkiin. Siitä vuokra-autolla Garden Routille, missä haluaisimme tehdä pari pientä päivän patikkaa ja loppu aika viinialueilla. Laita vinkkejä, jos tulee mielen ;)

   Poista