keskiviikko 27. helmikuuta 2019

Kymmenen reissu-unelmaa

Minutkin haastettiin tähän Kohteena maailma -blogin kirjoittajan Ramin aloittamaan haasteeseen, haastajana Meriharakka blogi kirjoittaja Pirkko. Haaste otettu vastaan, ja tässä on minun kymmenen reissu-unelmaa kymmenessä eri kategoriassa, joista osa on jo pitkälläkin suunnitteluvaiheessa.

Matka-unelmia...

1 Paikka - Pääsiäissaari

Kaukana kaikesta, ja ne Moai patsaat - ne haluaisin nähdä. En tiedä onko tuolla mitään muuta tekemistä, mutta Chilestä käsin ne voisi käydä "katsomassa".

Moai patsaat (lähde: pixabay.com)2 Tapahtuma - Kiinalainen uusivuosi vuonna 2023

Olen ollut kerran Hong Kongissa (vuonna 2014), jolloin satuin vasta viikkoa ennen matkaa tarkistamaan mitä Hong Kongissa tapahtuu - ja tällöin oli Kiinalainen Uusi Vuosi, Hevosen vuosi alkoi. Onneksi lennot ja majoitukset oli varattu jo aiemmin, koska kaupunki oli aivan täynnä juhlijoita ja joka puolella oli hevoseen liittyviä koristeluita. Haluan kokea tämän uudestaan ja erityisesti vuonna 2023, jolloin on alkaa Jäniksen vuosi. Tämä osittain siksi että "varjoblogissa" Pupumatkat meidän matkoilla on yleensä joku maskotti mukana - ja tästäkin syystä jäniksen vuoksi on "heille tärkeä". Tarkoitus on taas päästä Hong Kongin saarelle majoitukseen, mutta tällä kertaa ehkäpä legendaariseen Mandarin Oriental hotelliin.

Hong Kong Island (lähde: Pixabay)3 Kotimaan kohde - Inarijärvi

Olen matkustanut kotimaassa monessa eri paikassa, mutta yksi kohde on vielä ainakin bucket listalla - Inarijärvi ja Nuorgam. Olen nähnyt Inarijärven, mutta en ole koskaan ollut itse järvellä saati että olisin yöpynyt sen rannoilla tai saarissa. Inarijärven Ukon saaren haluaisin myös nähdä. Voisin olla viikon tai kaksi Inarijärvellä "eräajormailemassa", koska siitäkin on kokemusta Suomen, Ruotsin ja Norjan tunturialueilta.4 Kaupunki - Tokio

Tätä ei pitkään pitänyt miettiä. Olen käynyt Tokiossa vuonna 2013, ja se oli aikamoinen "kulttuurishokki" päästä Tokion vilinään, johon tottui todella nopeasti. Tokio on myös erittäin turvallinen kaupunki, ja siellä uskalsi liikkua ilman mitään pelkoa. Ihmiset olivat myös ystävällisiä ja neuvoivat kovasti japaniksi minua kumarrusten kera. Tokiossa on todella monta erillaista kaupunginosaa että viikossa ei niitä kaikkea ehtinyt kokea. Niinpä nosta Tokion kohteeksi jossa haluaisi käydä uudestaan.

Tokio - kuuluisa risteys (läbde: Pixabay)


5 Maa - Chile

Chile on maana ollut pitkään bucket-listalla, ja täällä haluaisin kokea niin Atacaman autiomaan kuin Patagonian erämaan sekä tietysti Chilen viinilaaksot (Chilen Shiraz rypäleistä tehdyn punaviinit kuuluvat suosikkeihin). Koska maa sijaitsee eteläisellä pallonpuoliskolla olisi sinne hyvä matkustaa marras-tammikuussa vähintään kuukaudeksi, jolloin ehtisi maata näkemään kunnolla. Samalla tulisi käytyä ensimmäistä kertaa Etelä-Amerikan mantereella ja ehkäpä käytyä myös Boliviassa ja Perussa - mutta tällöin matka-aikaa pitäisi ehkäpä varata useampi kuukausi.

Atacaman autiomaa Chilessä (lähde: pixabay)6 Saari - Reunion ja Mauritius

Tämä oli helppo valinta, koska olen lähdössä marraskuussa 2019 kahdeksi viikoksi Mauritiukselle ja Reunion saarille, joita kutsutaan myös paratiisisaariksi. Matkasuunnitelma on tehty Mauritiuksen osalta, ja Reunion suunnitelma valmistunee lähiaikoina - olen saarilla 8+6 päivää, ja Reunionolla on tarkoitus kiertää koko saari vuokra-autolla, ja Maurituksella on tarkoitus yrittää viettää rantalomaa (olen todella huono siinä...).

Mauritius (lähde: pixabay)


7 Extreme - Karakoram Highway

Omalta kohdalta Extremeä piti hieman miettiä pidempään - olisiko se ollut Pohjois-Korea, Iran tai Nambian aavikot, jotka kaikki ovat myös bucket-listalla. Nämä eivät kuitenkaan mahtuneet tähän kategoriaan omalla "extreme" asteikoilla mitattuna - vaan piti ottaa hieman toinen kohde: Karakoram_Highway, joka alkaa Pakistanista ja päättyy Kiinaan. Vuonna 2016 tein matkan kahden viikon matkan Pamir Highway ja edelleen Kirgistanissa Issyk-Kul järven ympärillä. Karakoram Highwaylle tuo lisää maustetta Pakistanin epävakaa tilanne, tietysti tien kunto ja korkea ilmanala.

Pamir Highway 


8 Majoitusmuoto - Emirates Suite

Matkoillani olen majoittunut monella eri tavalla, niin taivasalla, teltoissa, jurtissa kuin viiden tähden hotelleissa. Yksi matkaunelma tässä kategoriassa olisi viettää yö Emirates lentoyhtiön Suite osastossa, joka on siis käytännössä first class oleva useamman neliö kokoinen oma hytti, jossa on oleskelutila ja oma sänky (parisänky). Olen jo katsonut reitin valmiiksi: Lontoo - Singapore, ja ajankohta olisi huhtikuussa 2021. Vielä puuttuu rahoitus.

9 Luontokohde - Patagonia

Kiinnostavia luontokohteita maailmassa riittää, mutta nyt ykkössuosikkina on Patagonia Chilen ja Argentiinan eteläosassa, jonka henkeäsalpaavat maisemat ja luonto todella kiinnostaisivat lähteä sinne viikoksi vaeltamaan. Torres del Painen kansallispuisto voisi olla hyvä aloituskohde.

Torres del paine (lähde: pixabay)


10 Ruoka & juoma - Steikki ja punaviini

Maailman parasta ruokaa tehdään Thaimaassa, mutta ehkäpä sittenkin suosikkini (ei enää unelma) on kuitenkin hyvä pihvi punaviinin kera. Erityisesti Etelä-Afrikan matkalla kävin useassa erittäin hyvässä ravintolassa syömässä erittäin maistuvia pihvejä ja erityisesti viinitiloilla tuli maisteltua hyviä punaviinejä (Shiraz rypäle on suosikkini uuden maailman viinirypäleistä, vanhasta maailmasta Georgian punavinit - erityisesti Saperavi rypäleistä).

...ja niitä Toimistohommia...


Seuraavien matkojen suunnittelua on tehty kovasti työpöydän ääressä karttojen kanssa, sekä internetissä "roikkuen". Keväisen Jordanian matkan suunnittelu on valmis, mutta kesän pitkän matkan suunnittelu on vielä aika pahasti kesken (kohteena: Trans-Siberia ja Mongolia). Syksyn matka Libanoniin on valmistumassa, kuten myös loppuvuoden matka Mauritiukselle ja Reunioniin. Näistä myöhemmin.


Haastan seuraavat blogit kirjoittamaan omista reissu-unelmista:

Kerro omista reissu-unelmistasi ja laita postauksen linkki Kohteena maailma -blogin kymmenen reissu-unelmaa postauksen kommentteihin. Kopioi nämä lyhyet säännöt oman postauksesi loppuun ja haasta siinä X bloggajaa kertomaan reissu-unelmistaan.

24 kommenttia:

 1. Jahas, jahas, täytynee ottaa haaste vastaan! Tuo Patagonia kiehtoisi kyllä minuakin, mutta katsotaan mietintähetken jälkeen, listaanko sen omaksi luontokohteekseni vai en. Tämä vaatii pientä pähkäilyä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, sainhan minä sen listan aika äkkiä aikaiseksi. :) Täältä löytyy: https://www.unelmatrippi.fi/kymmenen-reissu-unelmaa/.

   Poista
 2. Olipas tässäkin listassa kohteita, jotka kiehtoisi itseäni myös! Chile ja Shiraz olisi varsin houkutteleva yhdistelmä, siellä luontokohteissa menisi aikaa. Ja kyllähän Pääsiäissaarten patsaissa on jotain mystistä!

  Itsellä samanlaisia kokemuksia Tokiosta ja Etelä-Afrikasta. Molemmat aikaisempien reissujen Top10 reissuiksi heittämällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun yksi paikka piti nimetä niin Pääsiäissaari tuli heti esille, mitä olen kuvista nähnyt niin aika maaginen paikka keskellä Tyyntä valtamertä kaukana kaikesta.

   Poista
 3. Olen juuri kasaamassa omaa listaani ja sinne on pääsemässä Patagonia, vaikka siellä olen jo Chilen-reissulla käynytkin. Torres del Paine oli niin mieletön. Nyt haluaisin tutkia Patagoniaa Argentiinan puolelta. Olen myös haaveillut patikkalomasta Reunionille. Katsoin sinne jo matkaa jouluksi, mutta joulun aika on siellä niin törkeän kallis, että on pakko siirtää tätä haavetta vielä tuonnemmaksi. Kiva sitten kuulla sinun kokemuksistasi Reunionilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Chilessä pitäisi varmasti olla vähintään kuukausi, jotta ehtisi näkemään maata kunnolla. Tosiaan Argentiinan puolella on myös Patagoniaa. Reunionille meno ei ole halpaa - myöskään ei jouluna. Itse lennän ensin Mauritiukselle (Turkish Airlines tarjouslennot), ja sieltä Reunionille Air Maurituksella - lento 45 minuuttia, mutta hinta oli yli 250€. Tuolla suunnalla ei ole kilpailua, jotenka lentojenkin hinnat ovat korkeat.

   Poista
 4. Itselläkin karttojen tutkailu ja netissä roikkuminen matkailuun liittyen on suosikkipuuhaa. Viime vuonna olin kiinalaisen uuden vuoden aikaan Koh Rong Samloemin saarella ja oli kyllä iso yllätys, kun siellä oli pieni ilotulitus juhlan kunniaksi. Suurkaupungissa on varmasti hieno kokea vastaavat, isot juhlat. ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkojen suunnittelu on iso osa "harrastusta", ja karttoina käytän perinteisiä paperikarttoja, joita on kertynyt kymmeniä kymmeniä eri maista. Kiinalaista uutta vuotta vietetään ympäri Aasiaa - ja Hong Kongissa näin isoimman ilotulituksen joka kesti puolituntia. Pauke ja savu olivat todella kovia.

   Poista
 5. Hienoja unelmia! Ja osa ilmeisti toteutumassa. Samoja haaveita näyttää olevan Tokion osalta. Tuo yö lentokoneessa kuulostaa mielenkiintoiselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yölento kunnon vuoteella olisi haaveena -- niin monta yötä viettänyt economy luokan penkeillä "nuokkuen".

   Poista
 6. Ai niin. Mihin aikaan kesästä olet junamatkalle lähdössä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäkuussa olisi tarkoitus lähteä Trans-Siberiaan.

   Poista
 7. Patagonia on kyllä hieno luontokohde ja Mauritius kiinnostaisi minuakin niinkuin moni muukin saari.Valinnat ovat aina vaikeita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Haaveita pitää aina olla - ja ehkäpä joskus niistä joku toteutuu.

   Poista
 8. No nyt! Sulla on kolme unelmaa, jotka ois voinut päätyä myös mun listalle jos oisivat tulleet siinä kohtaa mieleen, nimittäin Pääsiäissaaret, Patagonia ja Emirates Suite. Etenkin tuo viimeinen jostain syystä on joskus vaan ihan pakko päästä koittamaan! Voi lottovoitto, mikset tule jo??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emirates Suite tai Singapore Airlinesin 1st class vaatisi jo pienen veikkausvoiton, kun hinta on 15k euroa/suunta/hlö, ja sillä rahalla tekisi paljon normaaleja matkoja.

   Poista
 9. Kiitos haasteesta. Sain sitten oman listanikin tehtyä. Tokio löytyi meidän molempien listoilta, mutta muutoin minun unelmakohteeni olivat ehkä pikkuisen vaatimattomampia, kun tuota maailmaa on toistaiseksi varsin vähän nähtynä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoinen lista sinullakin. Enkä nyt lähtisi "vaatimattomuudella" listaamaan - jokaisella on omat unelmakohteet.

   Poista
 10. Siistejä kohteita kaikki, tosi moni löytyy myös omalta listalta! Esim. Patagonia, Chile ja Tokio on roikkuneet bucketlistillä jo jonkun aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jos joskus matkustan Chileen, niin yritän yhdistää siihen Patagonian ja Pääsiäissaaret..

   Poista
 11. Päädyimme aikoinaan Pääsiäissaarille vähän vahingossa, sillä muuten(kin) meille hyvin sopivalla Aventuran valmiin maailmanympärimatkan reitti kulki tämänkin pysäkin kautta, niin tuli sielläkin käytyä, vaikkei se suunnitelmissa ainakaan vielä silloin ollutkaan :-)
  Tokio on meillä vielä listoilla ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsiäissaaret "vahingossa" -- heh. Maailmanympärimatkalla toki voi hyvin osua reitille. Itse ajattelin lentää sinne ja takasin Santiagosta.

   Poista
 12. Hienoja kohteita olet valinnut.

  Suosittelen ehdottomasti noita luettelemiasi Etelä-Amerikan kohteita, ne ovat huikeita. Torres del Paine on ehkä kaunein paikka, jossa olemme vaeltaneet. Se on kuitenkin myös aika haastava, sillä nähdääkseen kauneimmat ja kuuluisimmat paikat, pitää rinkkaa kantaa selässä pitkiäkin matkoja hankalassa maastossa. Myös sää on todella vaihteleva ja tuuli kovaa. Patagonia kokonaisuudessaan on upea kohde.

  Myös Chile on hieno kohde ja Atacaman maisemat todella upeita. Bolivian Salar de Uyuni on aivan ehdoton, sinne pystyy helposti järjestämään retken San Pedrosta. Myös Peru on hieno ja sieltä pääsee hyvin esimerkiksi Amazonille ja tietysti Machu Picchuun.

  Extreme kohteeksi olet kyllä valinnut todellisen extreme kohteen. Hienot maisemat on sielläkin, mutta itselläni ei kyllä olisi riittävästi kanttia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Chile (Patagonia, Atacama, Pääsiässaari, viinilaakso) on nyt minun listalla todella korkealla - ja samalla myös se Bolivian suola-aavikko. Kovin lyhyelle matkalle tuonne ei viitsi lähteä -- vähintään kuukausi. Kolmessa kuukaudessa ehtisi rauhassa tutustumaan Etelä-Amerikan maihin. Extreme kohteesta -- nyt Pakistaniin saa jo viisumeja helposti, jotenka voisi olla että joskus vielä lähden tuonnekin.

   Poista