maanantai 15. heinäkuuta 2019

Bayanzag

Bayanzag tai Fleming rocks - Punaiset kalliot, jotka hehkuvat auringonvalossa punaisena. Paikalta on löydetty paljon Velociraptor-dinosauruksen jäänteistä ja munia.

Fleming Rocks


Lauantai 22.6.2019

Aamun hiekkadyyneillä kiipeilyn jälkeen jatkettiin matkaa kohti koillista ja kolmen tunnin ajon jälkeen saavuttiin ison kallion juurelle, josta lähdettiin kävelemään ylöspäin. Huipulla oli paljon petroglyfejä eli kalliopiirroksia - jonka jälkeen oli kenttälounas kallio/vuoren juurella.

Siellä jossain - Gobin autiomassa 

Petroglyfejä 

Kallion huipulla - kivissä oli kaiverruksia


Matka jatkui eteenpäin ja tiedossa oli yllätys - SUIHKU! Ajoimme pieneen kylään (soumiin) tankkaamaan ja ostamaan ruokatarvikkeita - ja kävi ilmi että vieressä talossa on lämmin suihku mahdollisuus. Sinne siis -- suihku maksoi yhden euron per henkilö, ja hetken kuluttua koko retkiseurue oli käynyt suihkussa ja ilmeet ovat muikeat. Viiden päivän pölyt saatiin pestyä pois. Kävin ostamassa kaupasta myös kylmät oluet. Kokki osti vielä kaikille jäätelöt - voi sitä iloa kun aikuinen ihminen saa jäätelön viiden päivän matkustuksen jälkeen.

SUIHKU!


Päivän kohteeseen - Flaming Rocks - saavuttiin juuri kun aurinko alkoi laskemaan ja se korosti punaista hohdetta joka lähti kalliosta, jotka on tosiaan nimetty sen mukaan. Käveltiin ympäri aluetta tunnin verran ja filmiä paloi, tai siis bittejä siirtyi muistikortille. Seuraavassa muutamia kuvia.
Illaksi ajettiin lähellä olevaan ger/jurttaleiriin, jossa olikin ihan luksus jurtta. Upea pari sänky ja puiset kalusteet - sekä agregaatilla tuotettua sähköä.

Golden Gobi olutta4 kommenttia:

 1. Upean väristä maisemaa. Reittinne on mielenkiintoinen! Viiden päivän matkustamisen jälkeen euron suihku kuulostaa sangen kohtuulliselta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maisu. Gobin reitti oli todellakin mielenkiintoinen, vaikka joskus ajomatka oli pitkä. Tuossa kylässä jossa suihku oli tehdään varmaankin aika hyvää "tulosta", jos turistiryhmät aina pysähtyvät siellä Gobin autiomaan jälkeen.

   Poista
 2. Wau, voin vain kuvitella dinosaurusten käppäilevän tuolla! :D Nuo maisemat ovat kyllä huikean väriset! Varmasti oli hymy herkässä kun pääsi pitkän ajan jälkeen suihkuun! :D Hehe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sandra! Punaisen sävyiset kalliot korostuivat vielä lisää kun ilta-aurinko laski - kameralle onnistuin saamaan pienen aavistuksen sävyistä. Suihku teki tosiaan terää keskellä aavikkoa.

   Poista