sunnuntai 14. heinäkuuta 2019

Yolin laakso

Matka jatkui kohti etelää -- Gobin Yolin laaksoon, joka sijaitsee Zuun Saihkan vuoriston vieressä, ja jota kutsutaan myös "Three beauties of Gobi" nimellä.


Yolin laakso


Torstai 20.6.2019

Aamiaisen jälkeen ajettiin takaisin Gobin Highwaylle, ja jatkettiin kohti etelää - Dalanzadgabin kaupunkia. Oli hämmentävä nähdä iso kaupunki niin keskellä ei mitään. Syy kaupungin sijaintiin ovat isot kaivosalueet siitä etelään - mm. kultakaivoksia löytyy paljon, ja tästä syystä kaupungissa riittää rahaa ja se olikin aika hienon näköinen. Pysähdyimme kaupunkiin pariksi tunniksi mm. lounaalle ja ostoksien tekoa varten.

UAZin  upea värisävy oli sama kuin taustalla olevan talon


Matka jatkui kohti Yolin laaksoa, jossa Murkar Shivert kanjonissa on jäätynyt vesiputous.. tai siis piti olla. Ilmastomuutoksen takia jäätynyt vesiputous sulaa nykyisin kesäiseen aikaan ja jäljellä oli vain muutamia jäätyneitä kohti joilla liukasteltiin.

Jäätyneestä vesiputoksesta ei ollut paljoa jäljellä

Liukastelua jäällä


Yolin laakso oli sitten mielenkiintoisempi, jossa kuljettiin joen vartta kohti kapenevaa kanjonia, jossa maassa juoksivat kania muistuttavia pica-pica nisäkkäitä - vähän kuin marsun ja kanin välinen risteytys. Joki jatkui syvemmälle laaksoon ja täällä se olikin oikeasti jäässä. Käveltiin sitä jäistä lumi/jääkantta pitkin, jonka alla virtaisi joki, ehkäpä kilometrin verran kunnes todettiin matka liian vaaralliseksi ja palattiin takaisin. Matkaa lähtöpisteestä tuohon oli noin 3.5km - mutta maasto on suhteellisen helppoa. Eli tässä kävellään reitti takaisin lähtöpisteeseen. Jäällä vaan piti olla varovainen.

Kivikasa pitää aina kiertää kolme kertaa,ja heittää joka kerroksella yksi kivi kasaan

Yolin laakso - Jäistä jokea pitkin

Jäätä joessa


Illaksi ajettiin läheiseen leiriin auringon laskiessa vuorten taa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti