lauantai 11. heinäkuuta 2020

Juutuanpolulla ja Aanaar ravintola

Juhannuspäivän ohjelmassa oli leppoisa Juutuanpolku sekä myöhemmin illalla illallinen Aanaar ravintolassa, joita todella molempia voin jo heti alkuun suositella kohteeksi Inarissa Pielpajärven erämaakirkko tai Inari järven risteily kohteiden lisäksi.

Jäniskoski Juutuanjoella Inarissa

Juutuanpolku

Juutuan luonto- ja kulttuuripolku on helppo ja tasainen 6.5km ympyrälenkki, joka seurailee Juutuanjoen pohjois- ja etelärannoilla ylittäen Juutuan joen kahdesta paikkaa: Inarin keskustassa ja Jäniskoskella. Reitti lähtee Inarin keskustasta ja polulla on hyvä ruskeapohjaiset merkinnät. Polku on suurimmalta osalta erittäin levää ja talvella jopa osittain valaistua - ainakin etelärannan osuus. Pelkillä lenkkareilla pärjää tämän reitin. Matkan varrella on muutamia tauluja jotka kertovat elämästä Juutuan joen varrella. Kiersimme polun vastapäivään siten, että Siidan kohdalta lähdettiin kohti länttä ja Jäniskoskea. Tämä ensimmäinen osuus on kulkee ensin hieman ylämäkeä ja lopulta laskeutuu mukavaa mäntymetsää pitkin Jäniskoskelle, jossa on mukava taukotupa. Joen yli pääsee riippusiltaa pitkin. Mikäli haluat vierailla vain Jäniskoskella niin 955-tieltä pääset parkkipaikalle, josta on 500 metrin kävelymatka. Polku jatkui leveänä Akselin laavun kautta kohti Inarin keskustaa. Pidimme kahvitauon Jäniskoskella. Matkaan käytimme aikaa pari-kolme tuntia -- leppoisaa aurinkoista Juhannuspäivän ulkoilua. Tämä reitti sopii kaikenikäisille ja kuntoisille sanoisin.

Jäniskoski

Luonnon taidetta

Jäniskosken riippusilta ja taukopaikka toisella puolella Juutuanjokea

Jäniskosken riippusilta on tukevaa tekoa


Aanaar ravintola

Olin varannut Juhannuspäivän illaksi pöydän Hotelli Kultahovin yhteydessä olevasta Aanaar eli Inari ravintolasta. Ravintola on valittu vuoden 2020 parhaaksi ravintolaksi - Fine-dining paikka Lapissa! Aivan järkyttävän hyvät ruuat ja näkymät Alakoskelle - Juutuanjoelle. Henkilökunta mukavan leppoisaa ja ravintolassa oli hyvä ja rauhallinen tunnelma. Otimme alkujuomaksi ginit, jossa oli väinönputkimehua. Väinöputkihan on paikallinen kasvi ja saamelaisten pyhä yritti. Muutkin juomat vaikuttivat mielenkiintoisilta. Ruokana valitsemme Aanaarin viiden ruokalajin menun ja siihen kuuluvan viinipaketin, jossa oli neljää eri viiniä -- ja loppuun vielä kahvit ja kuohuviinit. Hinta kahdelta hengeltä noin 200€ -- hinta-laatusuhde erinomainen. Seuraavat kuvat puhukoot puolestaan -- mutta kannattaa käydä maistelemassa. Kannattaa pyytää ikkunapöytä ravintosalista jossa on keltaiset tuolit. Myös itse hotelli näytti viihtyisältä. Bon Apetit!

Giniä ja väinönputkimehua Inarin siikaa

Haukea

Lapin puikulaperunamuusia ja mustikalla värjättyä jäkälää !


Poron sisäfilettä


Jälkiruoka
Aanaar ravintola - pirteät keltaiset tuolit

Jälkiruokaa edeltävä marjaherkku

2 kommenttia:

  1. Tulipa nälkä, kun noita kuvia katteli. Toi Aanar on vaan niin ihana. Tykästynyt olen muutenkin koko Juutuan alueeseen. Kiva kalastaa ja kiva kulkea. Sulla tais olla hyvä reissu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kysymästä -- hyvä reissu oli ja sai pitkästä aikaa nähdä upeaa Lapin luontoa. Aanaarin ruoka oli mahtavaa - sinne ja Juutuan joen varrelle olisi kiva palata vaikkapa tammikuun kaamoksen aikaan.

      Poista