lauantai 1. toukokuuta 2021

Malediivit - osa 3: All-inclusive elämää Dhigurahin saarella

Vietimme viikon Malediiveillä Dhigurahin saarella, jossa sijaitsee The Residence Maldives Dhigurah resortti. Pakettiin sisältyi Sunset Villa-majoitus (oma villa, kooltaan 140 neliöitä uima-altaineen, auringonlaskun suuntaan) ns. Standard All-Inclusive paketilla. Emme olleet aiemmin käyneet all-inclusive tyyppisessä majoituksessa tai resortissa, jotenka kokemus oli uusi. Hieman ehkäpä epäilin että onkohan tämä meidän juttu. Kerta se on ensimmäinenkin. 

Viereisen saaren Beach bar alue uima-altaineen


Ruokailuihin sisältyivät buffet aamiainen The Dining Room pääravintolassa, lounaat neljässä eri ravintolassa kuten myös päivälliset. Lisäksi lähes kaikki tai ainakin meille tarpeellinen alkoholi valikoima kuului pakettiin sekä luonnollisesti ei-alkoholittomat juomat. Villaan tuotiin päivittäin 3-4 litraa vettä ja baarikaappi täytettiin uusilla juomilla, joka myös sisältyi paketin hintaan. Pandemia tilanteesta johtuen Buffet-lounaat ja illalliset Dining Room ravintolassa olivat "Set menu" kokonaisuuksia, eli listalta a la varte annoksia. Tämä oli oikeastaan parempi niin koska alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka olivat aivan riittävät ja monipuoliset ja jopa niin suuret että jätimme välillä joko alkuruoan tai jälkiruuan pois. Tarjoilijat myös ehdottivat ns. "ohi menun" ruokia kun kyselimme hieman paikallista ja intialaisista ruokaa enemmän ja pyysimme myös maustamaan ruuat paikalliseen makuun sopiviksi. Tämä oli kiva lisä muuten kyllä kattavaan menuun, josta löytyi länsimaalaisia ja aasialaisia ruokia (Intia, Indonesia, Malesia, Vietnam, Kiina). 

The Dining Room - hyvin oli tilaa lounaan aikaanThe Dining Room ravintolan lisäksi saarella oli The Beach Club (Cafe Del Sol) baari/ravintola, joka tarjoili "Välimerellistä" ruokaa päivittäin sekä lounailla että iltaisin tapas-annoksina. Tästä ravintolasta muodostui meidän suosikki lounaspaikka, koska näkymät olivat huikeat ison infinity-poolin yli merelle ja mereltä tulevat tuuli vilvoitti paremmin kuin The Dining Roomisssa. Lisäksi tavaksi muodostui käydä katsomassa auringonlaskua The Beach Clubilla ennen illallista. Lisäksi saarelta löytyi kiinalainen Li Ban ravintola baareineen (The Long Bar), mutta emme käyneet siellä kertaakaan. 


The Beach Club - suosikkipaikka lounailleThe Beach Club - ja sen uima-allas


Viereiseltä saarelta, johon pääsi kilometrin pituista siltaa pitkin, löytyi myös ravintoloita (Beach Bar, Sunset BBQ ja Falhumaa) - joista Falhumaa oli kaikista paras ravintola. Kyseessä on ranskalaistyylinen fine-dining ravintola, joka sijaitsi 230 metrin päästä rannasta aivan riutan vieressä. Ravintolaan pääsi myös siltaa pitkin. Kävimme tässä ravintolassa syntymäpäiväni iltana syömässä hyvä menun -- hotelli järjesti kaiken. Söimme ulkona isolla terassilla kolmen ruokalajin menun juomineen -- upea paikka ja hyvä ruoka: meri pauhasi riutalla ja tähtitaivas loisti yläpuolella. Lopuksi sain henkilökunnalta syntymäpäiväkakun lauluineen, joka oli kiva yllätys. Ravintoloista vain Falhumaa ja Li Ban 'vaativat' smart casual pukeutumista - muutoissa paikoissa ei ollut mitään erityistä pukeutumis sääntöä. 


Auringonlaskua katsomassa The Beach Clubilla


Ravintoloiden tarjoilijat olivat erittäin ystävällisiä ja oppivat nopeasti tunnistamaan asiakkaat ja heidän suosikkijuomat ja ruuat. Pandemia tilanne oli myös huomioitu hyvin - menut sai QR-koodia skannaamalla suoraan puhelimeen jolloin menut olivat valmiina puhelimessa eikä erillisiä menuja tarvinnut käsitellä. Aamiaisen yhteydessä jaettiin maskit, joita piti pitää kun buffetista haki ruokaa. Lounailla ja iltaisin kun istui omassa pöydässä maskia ei tarvinnut pitää. Henkilökunta piti aina maskeja ja käsineitä päällä. 


Syntymäpäivän koristukset vuoteella


Itse Dhigurahin saari on noin kilometrin pitkä ja muutama sata metriä leveä ja siellä on noin 150 villaa. Tällä kertaa majoituksista oltiin varattu ehkäpä noin 10 villaa - eli saarella oli noin 20-25 henkilöä -- todella vähän siis. Henkilökuntaa oli huomattavasti enemmän. Suurin osa vieraista oli venäläisiä, pari saksalaista ja yksi Serannon perhe.. eli kovaäänisiä espanjalaisia. Saari oli siis oikeastaan aivan tyhjä, mutta emme kaivanneet hälinää tai hulinaa vaan rauhallista lomaa. 

Auringonlaskua katsomassa sillalta


Miten saimme ajan kulumaan tässä all-inclusive resortilla ja mitä oikeastaan teimme? Päivittäiset "rutiinit" muodostuivat ruokailujen ympärille ja täysin kiireettömästä oleskelusta - emmekä oikeastaan pyrkineet tekemään mitään ihmeellistä. Myöskään viereisille asutuille saarille ei pandemia tilanteen takia päässyt, joissa olisi voinut nähdä vähän paikallista elämää. 

Päivärytmi oli kuitenkin seuraavanlainen:

08:00 Heräilyä Villalla 

09:00 Polkupyörillä The Dining Roomiin aamiaiselle 

10:00 Ajelua polkupyörillä aamiaisen jälkeen saarien ympäri - tästä tuli noin neljä-viiden kilometrin lenkki. Tällä välin huonepalvelu oli käynyt laittamassa Villan kuntoon.

11:00 Uimista Villan uima-altaalla tai meressä

12:30 Polkupyörillä The Beach Clubille ns. pitkälle lounaalle tai The Dining Roomiin

15:00 Uimista Villan uima-altaalla tai meressä

17:00 Polkupyörille The Beach Clubille "sundownerit" eli ihailemaan auringonlaskua ja maistelemaan muutama drinkki kirkkaan tähtitaivaan alla (Orionin tähtikuviokin oli 90 astetta vinossa kuten kuukin..) 

19:00 Illallinen The Dining Roomissa (polkupyörillä ravintolaan)

21:00 Paluu Villaan ja uiminen altaalla

23:00 "Hiljaisuus" -- nukkumaan 

Silta iltavalaistuksessa kun aurinko laski. Villa oli vasemmalla puolella olevan palmun alla


Yhtenä iltana osallistuimme auringonlasku risteilyille, joissa näimme kymmeniä delfiinejä sekä ehkäpä kaikista parasta -- lentokalan lentämässä vedenpinnan yläpuolella, jota luulin aluksi sorsaksi.. mutta ei -- "lentävä kalakukko". Muita eläimiä mitä vedestä useasti bongattiin olivat noin metrin pituiset baby sharkit eli haikalat, olen metrin pituisia rauskuja sekä useita isoja merikilpikonnia ruokailemassa ja välillä kävivät vedenpinnalla ottamassa happea. Koraalien ympärillä oli myös "kaiken värisiä" kaloja, jotka loistivat upeissa väreissä. En ole meribiologi, jotenka tunnistaminen jäi sikseen. Upeita olivat - kuin elokuvassa "Nemoa etsimässä" tai "Hain tarina".. 


Delfiinit

Baby shark (hai) uimassa kirkkaassa vedessä


Eräänä toisena iltapäivänä kävimme vieressä Spassa 90 minuutin hieronnassa, Pieni bhutanilainen nainen runnoi oikein kunnolla vaikka olin valinnut "medium tason rentoutuksen".. no, tulihan myös yläselän lukkoja avattua samalla. Spasta johtui maksamaan toki erikseen ja olikin aika arvokas, mutta kyse ei ollut mistään "Thaimaan hiekkarantojen hieronnoista". 

Spa - jokainen hoito tehtiin omassa veden päälle rakennetussa ympyrän muotoisessa talossa

Edeltävät Malediivien matkan jutut löydät alla olevien linkkien takaa:

8 kommenttia:

 1. Oliko matkustajia niin vähän sen takia, että koronan vuoksi matkustajia ei otettu enempää? Vai oliko kyse siitä, että koronan vuoksi matkustajia noin ylipäätään on huomattavasti vähemmän?

  Kuulostaa, että korona-asiat oli hoidettu esimerkillisesti. Tuo kuulosti loistavalta, että menut löytyivät puhelimesta. Samoin omaan korvaan kuulostaa loistavalta, että maskeja piti käyttää (aamiainen), kun oli tarvetta ja toisaalta ei tarvinnut käyttää, kun ei ollut tarvetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisin että matkaajia on nyt vaan vähemmän liikkeellä eikä saari/resortti erikseen rajoittanut kuinka monta turistia sinne otetaan. Toki myös lentoliikenne maahan sekä maan sisällä on vähäisempää kuin aiemmin. Toki esim. Qatar AIrways lentää Malediiveille tällä hetkellä kolmesti päivässä ja ne koneet, joissa lensimme, olivat aivan täynnä. Samoin Emirates näytti operoivan usealla koneella Malen kentälle. Muita yhtiöitä olivat Astana (Kazakstanista) ja Aeroflot (Venäjä). Charter yhtiöiden koneita ei näkynyt.

   Koronaturvallisuudesta vielä että jokaisessa pöydässä oli myös käsidesiä aina käytettävissä - ja samoin kun ravintolaan tuli niin käsidesillä aina kädet huuhdeltiin. The Dining Room oli myös rakenteeltaan sellainen vain katettu rakennus, ja sivuseiniä ei ollut ollenkaan jolloin ilmavirta on jatkuvaa eikä kyse on ollut siis suljetusta tilasta.

   Poista
  2. Viime aikoina on hieman tullut vilkuiltua Malediiveja ja juurikin tuota Dhigurahin saarta. Osaatko sanoa miten erilaisia snorklausretkiä oli tarjolla? Järjestikö hotelli niitä vai paikallist sukelluskeskukset ja miten niitä mahdollisesti varattiin? Varsin hankala löytää tietoa.

   Poista
  3. Kaikki järjestettiin hotellin toimesta, eikä täällä ollut mitään erillistä sukelluskeskusta. Kaikki työntekijät olivat siis palkattu hotelliin ja mistään ulkopuolelta ei saanut tulla väkeä (karanteenin määräykset). Varaukset tapahtuivat siten, että meni käymään "vesiurheilu" keskuksessa tai soitti respaan. Kannattaa olla yhteydessä suoraan tuohon hotelliin niin osaavat kertoa tarkemmin mitä heillä on tarjolla. Siellä näkyi niin snorklausta että laiteilla sukeltavia.

   Poista
 2. Näyttää aika autiolta ja tyhjäähän siellä olikin jos vain murto-osa kapasiteetista oli käytössä. Rannat ja altaat ovat ihanan kutsuvan näköisiä, yksin ei tuolla tosin viikkoa kauempaa viihtyisi, hyvässä seurassa toki kauemminkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tosiaan ollut väkeä liikaa tuolla saarella / resortilla. Viikko meni ihan kivasti eikä alkanut ahdistamaan vielä.

   Poista
 3. Hyvä kun laitoit ton rutiinilistan tuohon. Ehdin jo miettiä, mitä näillä pikkusaarilla on tekemistä. Tosin näyttihän noita aktiviteettejäkin olevan tarjolla, jos sellasia olis halunnu kokeilla. Kiva yksityiskohta tuo Orionin ja Kuun vinossa oleminen. Niitä itekin bongailen aina matkoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olisi ollut kiinnostunut sukelluksesta enemmän, niin tarjolla oli joka päivä laitesukellusta eri riutoilla myöskin. Samoin löytyi kajakkeja lainaan ilmaiseksi sekä myös vesijettejä, jotka olivat maksullisia. Pieniä purjeveneitä pystyi myös vuokraamaan, mutta niillä olisi pitänyt olla "ajokortti". Tähtitaivaasta - itse tosiaan katselen matkoilla mikäli kelit sallivat tähtitaivaan asentoja ja varsinkin eteläisellä pallonpuoliskolla taivas on huomattavasti kirkkaampi Linnunradan kohdalta.

   Poista