sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Suunnitelmia vuodelle 2016

Matkailuvuosi 2015 lähestyy loppuaan. Vuosi on ollut erittäin "matkailupitoinen" (Matkavuoden 2015 puolivuosikatsaus). Muutamia tilastotietoja:

  • Uusia maita: Uusi-Seelanti, Kambodza, Arabi-Emiraatti, Valko-Venäjä, Kypros, Malta ja Georgia.
  • "Vanhoja maita": Australia, Thaimaa, Latvia, Saksa, Itävalta, Tanska ja Iso-Britannia.
  • Matkailuvuorokausia: 99 vrk 
  • Lentomatkoja: 30 kpl, kilometrejä 56588km - 95 tuntia
  • Uusia lentokonetyyppejä, joissa on tullut matkustettua vuonna 2015: Boeing 767-300ER, 777-300ER, Airbus 350-900
Iso osa matkailua on tulevan suunnittelua ja osittain myös haaveilua. Laatikossa (tai oikeammin sähköpostissa) on yleensä ollut 2-3 tulevan matkan lentolippua valmiina odottamaan seuraavia matkoja 2-8 kuukauden päähän. 

Kaukausvuoristoa Georgian Kazbegin alueelta


Seuraavassa luon katsauksen tulevaan.

Tammikuu 2016

Mikä olisikaan paras tapa aloittaa Uusi Matkailuvuosi 2016, kuin lähteä Helsinki lentoasemalta vuoden ensimmäisellä lennolla matkalle - olen lähdössä 1.1.2016 klo 05:25 lennolla Helsingistä Portugalin pääkaupunkiin Lissaboniin. Matkustan Portugaliin 7 päiväksi, joista Lissabonissa olen 5 yötä ja yhden yön vietän Evoran keskiaikaisessa kaupungissa. Lissabonissa majoitun Heritage av liberdade hotelliin. Suunnitelmissa on se, että vuokraan auton (Smart For Two!!) kahdeksi vuorokaudeksi, jonka aikana käy Evoran ja Obidosin kaupungeissa. Käyn myös tutustumassa Lissabonin lähistöllä sijaitsevaan Sintran kaupunkiin.

Tammikuussa on tarkoitus myös vierailla Helsingissä Matkamessuilla - etsimässä ideoita ja haastattelemassa eri maiden edustajia. Erityisesti Keski-Aasia ja Etelä-Afrikka kiinnostaa nyt. 

Tammikuun lopussa ja helmikuun alussa pidän viikon talviloman, jonka aikana matkustan Berliiin ja entisen DDR:n (Itä-Saksan) alueille. Tämän matkan suunnitelmat löydät Matkasuunnitelma nukkumattia tapaamaan sivulta - suunnittelin matkan jo viime kesänä. Vaihtoehtona olisi ollut matkustaa Vietnamiin ja Laosiin, mutta koska tänä vuonna lomapäiviä on rajoitetusti, niin päätin että matkustan tällä kertaa talvilomalla Europpaan.

Helmikuu 2016

Helmikuun alussa olen siis entisen DDR:n alueella tutkimassa ostalogiaa eli entisen DDR:n arkkitehtuuria ja ilmiöitä.

Marraskuu 2016

Pääsiäisenä 2016 matkustan Azerbaidzaniin (Bakuun). Matka kulkee Istanbulin kautta, jonne varasin myös lennot viime kesänä kun ne edullisesti Turkish Airlinesin kautta sain hankittua. Bakussa vietän neljä päivää, jonka aikana on tarkoitus ainakin käydä tutustamassa Gobustanin "mutatulivuoriin", Yanar Dagin palaviin kaasulähteisin, Absheron niemimaahan sekä tietysti Bakun vanhaan ja uuteen kaupunkiin.

Linna Itä-Georgriassa Kakhetin alueelta


Enempiä en ole matkoja vielä varannut vuodelle 2016, mutta suunnitelmissa on olen jo pyörittänyt seuraavia kohteita - ensiksi kuitenkin kaksi Euroopan maata, joissa en ole vielä käynyt:
  • Armenia (n. 8-10 päivän omatoiminen kiertomatka), myös Georgiassa olisi taas kiva käydä (aivan huippu maa, hyvät ruuat ja punaviinit)
  • Kazastan (ainakin Almaty) ja mahdollisesti myös Kirgisia.. 
  • Skotlanti (kesällä olisi kiva päästä käymään) tai "saari-hyppelyä" Kreikassa
  • Uzbekistan - syyskuussa 2016 ?



6 kommenttia:

  1. Sullahan on jo paljon suunnitelmia valmiina ensi vuodelle! On niitä tosin itsellekin ehtinyt jo kertyä, vaikka varauksia mulla on ensi vuoden puolelle hoidettuna vasta yhden matkan osalta.

    VastaaPoista
  2. Kivoja suunnitelmia Sinulla(kin)! Lähdetäänkö kimpassa kesällä Skotlantiin :-) :-) :-)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Skotlannin matkan suunnittelu tulee ajankohtaiseksi keväällä, kunhan saan tietää työpaikan loma-ajankohdat (normaalisti heinäkuussa pitää lomat käyttää).

      Poista
  3. Paljon on suunnitelmia jo ja mukavan kuuloisia! Itsellä on vasta yksi matka varattu ja toinen puhuttu, molemmat tosin tammikuulle. Pitää katsoa kevättä myöhemmin :). Hyvin ehdit kyllä tänäkin vuonna matkustamaan!

    VastaaPoista
  4. Mielenkiintoiset suunnitelmat on sinulla ensi vuodelle. Meillä on Lissabon luvassa tälle vuodelle viimeiseksi matkaksi. Toivottavasti törmätään Matkamessuilla!

    VastaaPoista
  5. Pitääpä seurata teidän blogia Lissabonin matkasta, niin saadaan viimehetken katsaukset a vinkit hyödynnettyä tammikuun alussa.

    VastaaPoista