torstai 20. marraskuuta 2014

Valmisteluita

Matkan valmisteluita


Tapahtunut sitten viime ploki-kirjoituksen jälkeen..
Matkavarustelistaa on käyty läpi muutamia kertoja läpi ja koetettu tunnistaa puuttuvia - mutta erityisesti turhia tavaroita. Niputus ja gläditys on aloitettu..

Viime viikonloppuna aloitin sinne tavaroiden kasaamiseen työhuoneeseen - ja tämän jälkeen kävin läpi lääkkeet ja EA-tarvikkeet sekä pakkasin ne omiin pieneen pakkauksiin.
Vaikka lääkkeitä saa kyllä matkan varrelta, on hyvä olla mukana perussetti ettei täydy tilanteen niin vaatiessa lähteä ensitöikseen apteekkia etsimään. Sama koskee myös EA-tarvikkeita (esisiteet, sidontaliinat, avaruushuopa, laastarit, haavatyynyt..). Kun olin pakannut lääkkeet ja EA-tarvikkeet tein purku-operaation ja aloitin glädittämisen - eli kaikki ensin minigrip-pusseihin vesitiiviiksi ja sitten uudestaan pakkaukseen.

Seuraavaksi vuorossa oli hygienia tarvikkeiden niputus, gläditys ja pakkaus. Josta jouhevasti elektroniikan pariin - eli johtojen, latureiden, navien etc tarkistus, niputus, gläditys ja pakkaus omaan vesitiiviseen pakkaukseen. Elektroniikan jälkeen vuorossa oli muun "sälän" (kompanssit, kiikarit, veitset) tarkistus, gläditys ja pakkaus. Ruuanlaittovälineiden mukaan ottaminen on vielä harkinnassa, eli josko sitä ottaisi mukaan Trangian kattilan, lautaset, mukit ja lusikka-haarukka -mysteerin.

Viimeisenä vuorossa oli vaatteet - ne on nyt pääsääntöisesti nostettu esille, tarkistettu kunto, sovitettu (että mahtuu päälle...) ja laitettu omiin nippuihin pitkin huonetta odottamaan karsintakierrosta ja finaalia eli pakkausta (vesitiiviisti). Tämän jälkeen (viimeisenä päivänä) on tavaroiden uudelleen läpikäynti (eli ns. PTP-prosessi - eli purku-tarkistus-pakkaus), tavaroiden sijoittelu laukkuun ja punnituskierrokset..ja mahdollisesti vielä sama uudestaan kevennetyn tavaramäärän muodossa.

Viime viikolla tuli myös hankittua Kambodzan e-viisumit ja tarkistettua Austrialian Immigration portaalista että viisumit ovat varmasti hyväksytty. Muihin maihin ei tarvitse viisumia tai sen saa suoraan rajalta - mm. Indonesiassa on käytössä "Visa on arrival" hintaan 35USD.

Tänään on sitten vielä otettu matkustusasiakirjoista (passi, ajokortti, vakuutuskortit) skannauksia ja tallennettu ne sähköposteihin ja koneille.

Seuraavan viikon aikana on vielä esivarattujen majoituskohteiden läpikäyntiä ja mahdollisia majoituksien vaihtoja, jos vielä jostain löytäisi halvemman ja paremman majoituksen.. sekä tietysti matkaoppaiden lukemista.

Tämmöistä tämä on -- nämä valmistelut ovat osa matkantekoa.. ja kun hyvin suunnittelee, niin se on vaan tekemistä vaille valmis - vai miten se nyt menikään.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti