Majoitus on Bakun vanhan kaupungin muurien sisäpuolella pienessä hotellissa nimeltään Old Gates Hotel. Majoituksen hinta on Bakussa kova, mutta onneksi vuodenvaihteen kurssi muutos sai aikaan sen että hinnat ovat nyt 40% halvemmat. Tämä huone maksaa nyt 60€/vrk.
Aamusta lähdin tutustumaan Bakun vanhaan kaupunkiin, joka on aika pieni. Kävin Maiden Towersissa katselemassa maisemia, ja sieltä suuntasin Sirvansahlar palatsiin, joka on rakennettu 1400-luvulla paikallisen sultaanin palatsiksi - tällöin myös Bakusta tuli silloisen valtion pääkaupunki. Onneksi sain oppaan mukaan muutamalla eurolla, jolloin sai kattavan katsauksen paikkaan eikä tarvinnut opaskirjoista asioita lueskella. Oli kiinnostava kuulla että heti Bakun edustalla on ollut linnoitus, joka vajosi pohjaan kuin Atlanssis joskus vuonna 1306, ja se oli siellä pimennossa satoja vuosia kunnes Kaspianmeren pinta laski. Linnoituksen rauniot näkyvät alla olevan maailmanpyörä kuvan taustalla.
Aamupäivän päätteksi pyörin ympäri vanhaa kaupunkia keväisen auringon paistaessa lämpimästi (22 astetta) - ja lopulta päädyin Kaspianmeren rannalla olevalle isolle Bulevardille nauttimaan vuoden ensimmäiset terassijuomat.
Iltapäivästä lähdin käymään futuristisen näköisille Flame Towers pilvenpiirtäjillä, jotka ovat nykyään Bskun tunnetuin maamerkki. Näkymät ylhäältä olivat hienot, vaikka rappusia saikin kävellä tässä kohtaa jo kuumassa ilmassa, Funicularillakin olisi päässyt, mutta aluksi heillä oli lounastauko ja paluuhetkellä vehje oli rikki - niinpä sai kävellä ylös ja alas.
Täällä Etu-Aasian mailla on joku lipputanko-fetissi, kenellä on isoin tanko ja lippu. Tällä hetkellä Bakun edustalla on maailman toiseksi suurin tanko, aiemmin isompi oli Uzbekistanissa , mutta nykyisin isoin tanko on Kirgisian pääkaupungissa.
Kävin tutustumassa Flame Towers rakennuksiin - yksi on toimisto, toinen on asuntoja täynnä ja kolmannessa on luksus Fairmont hotelli. Käväisin hotellissa ja palvelu oli alusta loppuun pokkurointia ja "yes, sir" meininkiä.
Illalla kävin vielä kävelemässä Bulevardilla, joka oli nyt täynnä paikallisia. Muutamia turisteja (lähinnä arabeja) näkyy katukuvassa, länsimaalaisia ei sitten mitenkään (pl venäläiset ..niin riittää).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti