Cilaoksen laaksoa |
Torstai 21.11.2019
Olimme saapuneet Cilaosin kylään edeltävänä päivänä ja käyneet katselemassa kylän raitilla menoa. Varsin "söpö" kylä - vaikka sen keskustaan oltiin rakentamassa uutta kävelykatua parhaillaan. Paikka on todella suosittu vaeltajien ja muiden ulkoilma-aktiviteetti ihmisten keskuudessa. Kylä sijaitsee sammuneen tulivuoren keskuskraatissa - ja sitä reunustaa yli puolitoista kilometriä korkeammalla olevat tulivuoren reunat. Itse kylä on 1600 metrin korkeudessa. Kylästä löytyy paljon erilaisia ravintoloita ja kauppoja. Tunnelma kylässä oli letkeän rauhallinen. Edeltävänä iltana kävimme ostamassa kaupasta grillatun kanan ja punaviiniä -- jota nautimme sitten majoituksessa.Cilaoksen keskustan pirteän värisiä rakennuksia |
Paikallista "Dodo" olutta - Dodo ihan sukupuuttoon jo kuollut lintu, joka aiemmin eli näillä saarilla |
Jakaranda puut kukkivat upeasti ympäri Reunionin saarta |
Aamulla lähdimme pienelle kävelylle läheiselle vesiputoukselle - Cascade Bras Rouge, joka on suhteellisen helppo kohde, ainakin menomatkalla jossa mennään noin pari kilometriä polkua alaspäin lähes 300 metrin verran. Polku on selkeä eikä siltä voi eksyä. Perillä putouksella oli hienot näkymät rotkolaaksoon ja itse putoukselle, jossa vesi syöksyi korkealta kalliolta alaspäin. Olimme paikan päällä tunnin verran, ja lähdimme takaisin -- paluumatka onkin sitten yhtä ylämäkeä.
Kohti vesiputousta |
Maisemissa ei ollut valittamista |
Cascade Bras Rouge - "Punaisen käsivarren" putous |
Saavuimme Cilaosiin kylään parhaiksi lounasaikaan - jota tarjoillaan klo 12-14 ja sen jälkeen koko kylä hiljenee, kunnes taas klo 19 ravintolat avaavat ovet. Kävimme syömässä Chez Noe nimisessä ravintolassa, josta löytyi myös englanninkielinen menu ja henkilökuntaa joka jotenkin osasi englantia. Söimme paikallista "herkkua": grillattua kanaa (!! taas kerran !!), Cilaosin laakson linssejä ja kreolilaista kastiketta -- varsin hyvää.
Cilaoksen kylän kirkko |
Iltapäivästä alkoi satamaan hieman vettä ja siirryimme takaisin majoitukseen nauttimaan viiniä ja patonkia. Cilaosin kylästä olisi päässyt myös itse tulivuoren huipulle, mutta tällöin olisi pitänyt lähteä liikenteeseen aiemmin ja monet yöpyvät ylhäällä vuorella ja auringonnousun yhteydessä kiipeävät viimeiset metrit huipulle. Meille riitti leppoisa aamupäivän kävely ja loppupäivän "chillailu" itse kylässä.
Mielenkiintoisesti jakaranda on täydessä kukassa. Kukinta taitaakin tapahtua hieman eri aikaan kuin esim. Zimbabwessa ja Tansaniassa, jossa me näimme noita lokakuussa. Hienonnäköisiä joka tapauksessa!
VastaaPoistaKiitos Mikko. Näitä jakaranda puita oli joka puolella kukassa sekä myös sellainen punainen puu ("tulipuuksi" kutsutaan kuulemma..).
Poista